Laatst een weekend in Antwerpen geweest voor Kiefer, mode en eten. Helaas stormde en regende het, dus we waren gedwongen om veel in café’s en restaurants te zitten.

We begonnen met een lunch bij een Libanees zaakje Lemon & Garlic. We namen warm gegrilde Libanees brood gevuld met falafel, salade en allerlei heerlijke dips zoals moutabel, humus, tahin.

Lekker eten in Antwerpen

Verfijning bij L’Epicerie du Cirque

s’ Avonds aten we bij L’Epicerie du Cirque, een aangenaam restaurant met een Frans-internationale kaart en een bijzondere wijnkaart overigens. We namen het vier gangen menu. Vooraf een ceviche van zeebaars. Daarna een stuk zacht gebakken kabeljauw met een crème van aardpeer.

Als hoofdgerecht een stuk gebraden eendenborst met een puree van pastinaak. Allemaal vrij zoetige smaken, maar zeer verfijnd klaargemaakt en geserveerd. Het dessert was niet zo bijzonder. De wijn daarentegen was verrukkelijk: een Duitse Pinot Blanc van Weingut Knab, ‘Endinger Engelsberg’ uit Baden. Ze hadden sowieso veel mooie Duitse wijnen.

Overgewaardeerde Fiskebar

De volgende avond aten we bij Fiskebar, een visrestaurant aanbevolen door Delicious magazine. Helaas viel dat wat tegen. Typisch voorbeeld van een hippe tent die aan zijn eigen succes ten onder gaat. Hoewel het interieur prettig is (modern Scandinavisch design), is de sfeer gehaast. Ze werken met shifts waardoor je je zo opgejaagd voelt.

De kwaliteit van het eten viel enorm tegen. In de tempura zaten allemaal garnalenkoppen en staarten zonder vlees. En de coquilles werden geserveerd met een laffe aardappelpuree en een balsamico saus (hoe verzin je het!). De Rias Baixas die we erbij dronken was niet bijzonder.

Ouderwets Frans in À la Ville

Coquilles bij A la Ville in Antwerpen

Gelukkig werd deze aanfluiting de volgende dag helemaal goed gemaakt bij A la Ville. Een geheimtip die we van onze B&B gastheer hadden gekregen. Echt zo’n klassiek Frans restaurant (maar niet opgeprikt), ideaal voor een warme zondagmiddag lunch. Er zaten dan ook veel Belgen en Fransen te eten.

Vooraf een soepje (velouté) van topinambour, wat eerlijk gezegd niet zoveel smaak had. Als hoofdgerecht nam hij coquilles in hun schelp met verschillende garnituren (sinaasappelboter, ‘groentjes’). Zij nam gekonfijte duif met gesmoorde Puy linzen. Helemaal mals en verrukkelijk. Als dessert een mango tarte en een zachte chocolade tarte.

De witte huiswijn was prima. Kortom, een echte aanrader en gelukkig niet hip genoeg voor de Delicious.

Logeren in ’t Zuid

We logeerden overigens in ’t Zuid, in een verzorgd en vriendelijk Bed & Breakfast: La Gloria no. 10.  Met ’s ochtends een uitgebreid ontbijt in de keuken van mooi antiek serviesgoed.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

5 reacties

Leuk verslag!
Weet nog veel meer smakelijke en sfeervolle restaurants in antwerpen. Slapen doe je toch bij La gloria no. 10 op het hippe zuid!!! tot snel.

Weet niet wat er fout loopt met deze commentaar
, wil gewoon maar zeggen dat Laurent Olives met zijn à la ville onze top is sinds zeker 20 jaar maar aub houd het voor jezelf, sorry Laurent!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.