Dit weekend Plenty van Yotam Ottolenghi eindelijk gekocht. Vorige zomer hebben we al een lekkere knoflooktaart gemaakt uit de gratis mini-uitgave ervan bij de The Guardian. Het staat vol met eenvoudige maar inventieve groente recepten. Vooral mediterraan en een tikje midden-oosters. Zo veel smaak!

Als eerste maakten we de salade met radicchio, rucola, witlof, bloedsinaasappel, granaatappel en walnoot (originele recept gebruikt pijnboompitten – die waren op). En een zachte vinaigrette met ahornsiroop. Dat biedt precies het juiste tegenwicht tegen zuren en bitters in de rest van de salade.

Bitterzoete salade van Ottolenghi met o.a. radicchio, bloedsinaasappel en walnoot met linzen en geitenkaas

Daarnaast gekookte Puy-linzen vermengd met een pesto van waterkers, knoflook en olijfolie. Opnieuw een mooie balans, nu van de scherpte van knoflook en waterkers en de zachte, bijna zoete linzen . Het jonge gemarineerde geitenkaasje maakte het af. Smaakte naar veel meer.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.