Venkelkoekjes met walnoot tarator

Uit Purple Citrus & Sweet Perfume

Knapperige, aromatische venkelkoekjes met fris-bittere walnoot tarator  – een soort stevige pesto van walnoot (en nog wat restjes van de dag er voor). Weer een reden waarom Purple Citrus and Sweet Perfume van Silvena Rowe één van onze favoriete kookboeken is.

Ottomaans

Ze heeft een Turkse vader maar is in Bulgarije geboren en getogen. En heeft nu in London meerdere restaurants met Oost-Europese en Midden-Oosterse keukens. Centraal in dit boek staat de keuken uit het Ottomaanse Rijk. Hoewel dat rijk al ruim een eeuw geleden ingestort is de keuken nog springlevend. Met heerlijke gerechten uit de Balkan, Turkije, Syrië en Libanon.

Haar inspiratie  haalt ze ook bij chefs zoals Mohamed Houssein van Al Halabi in Damascus en Batur Durmay van Ottomaans restaurant Asitane in Istanbul. Beide restaurants hebben we de afgelopen jaren zelf ook bezocht en we hebben er heerlijk gegeten, als echte sultans. Zeker langs gaan als je er toevallig in de buurt bent ;-)

Het recept voor de venkelkoekjes hebben hier we al eerder gepost. Maar de walnoot-tarator nog niet. Is zo gemaakt met een keukenmachine en kan dagen in de koelkast bewaard worden. Doe je er gewoon steeds weer wat olijfolie bij om weer smeuïg te krijgen.

Recept voor walnoot tarator

Men neme, voor 4 personen:
 • 1 snee brood, zonder korst
 • 200 gram walnoten, in grove stukken
 • 2 tenen knoflook
 • 50 gram fijngesneden bladpeterselie
 • sap van 1 citroen
 • olijfolie
 • peper & zout
Bereiding:
 1. Week het brood in een schaaltje met water, en knijp het dan uit.
 2. Doe het samen met de walnoten, knoflook en peterselie in een keukenmachine en pureer het.
 3. Doe er dan het citroensap en de olijfolie bij tot het een dikke maar gladde massa is.
 4. Alleen nog een beetje peper & zout naar smaak. Klaar.

Ook lekker bij andere mezze of bij salades.BewarenBewaren

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

O, die venkelpannenkoekjes, ik ben gek op venkel en pannenkoeken. Ik maak vaak iets vergelijkbaars met courgette, heb er nog nooit venkel doorgedaan, dat ga ik proberen. Maakte toevallig vandaag net venkel-tomatensoep vandaag. Ik ga ook snel eens die restaurants van haar opzoeken, ik woon vlakbij Londen en ze klinkt erg goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.