Het aspergeseizoen is eindelijk van start gegaan. Voor ons altijd het enige echte begin van de lente. Na al die winterknollen en kolen heb je in april toch echt zin in frisse lentegroente.
De culi-bladen staan nu al vol met doperwten, tuinbonen, terwijl die er in Nederland nog lang niet zijn. Wij moeten het nu doen met groene bladgroenten als raapstelen, waterkers, rucola of spinazie. En asperges dus.
De afgelopen weken hebben we die op verschillende manieren klaargemaakt. De eerste witte Limburgse heel klassiek met een gepocheerd ei (is echt niet moeilijk!) en veel kervel.
Vervolgens groene asperges in een hartige kaastaart. Dan risotto bianco met witte asperges en Sint Jakobsschelpen. En weer gegrilde groene als antipasti.
Hoewel ze bekend staan als afrodisiacum, is dit niet aan te bevelen, zie de vieze praatjes van de Eetschrijver hierover (verstopt aan het eind van een post over het wat kunstmatige begin van het aspergeseizoen).
En dan binnenkort als dessert?
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.