Romige brandnetelsoep

Romige brandnetelsoep

Ieder voorjaar maak ik wel een keer brandnetelsoep. Schijnt gezond te zijn als reinigingskuurtje, maar het is vooral heel lekker en mooi groen. Je moet vooral de frisse jonge topjes hebben. Ik heb geen recept maar doe het meestal als volgt:

Recept voor romige brandnetelsoep

Men neme

voor 4 personen, stevige porties

  • Flinke kom vol brandnetel topjes
  • Uitje, fijn gehakt
  • goede klont boter
  • 2 gekookte aardappelen
  • 1,5 liter kippenbouillon, warm
  • 1/2 potje room
  • Bosje kervel
Bereiding
  1. Blancheer de brandnetels kort in kokend water; giet ze af in een vergiet. Hak ze fijn.
  2. Smoor het uitje zacht in boter. Voeg de brandnetels toe en smoor even mee. Doe er dan de gekookte aardappelen bij en stamp deze fijn met een pureestamper. Voeg vervolgens zoveel hete bouillon toe als nodig en laat even trekken.
  3. Maak af met room, gehakte kervel, zout & peper.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

1 reactie

  1. Ik had ze inderdaad beter in de soep gedraaid, maar ik heb ze platgespoten met pesticide.
    Volgend jaar misschien ;)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑