Eyserhalte: Slow Food paradijs in Limburg

Eyserhalte: onze lieve vrouwe bedstro gelei

Wij vierden Pasen in Zuid Limburg met lamsbout (weliswaar Texels) en veel asperges. Op zoek naar het witte goud ontdekten we een heerlijke landwinkel vlakbij Gulpen: de Eyserhalte. Ik had het adres uit het Slow Food boek Raapsteeltje; achterin staat een handige lijst met adressen van markten en landwinkels per provincie.

Deze winkel is een waar Luilekkerland: prachtige verse groente en fruit, veel bijzondere delicatessen uit Limburg en gerechten eigen keuken, die ze ook in mooie ouderwetse weckpotjes verkopen.

Bijvoorbeeld gelei van Onzelievevrouwebedstro, aspergeconfiture, in zout gekonfijte citroenen, rilettes van fazant, daslookpesto en nog veel meer van dit soor bijzondere heerlijkheden. Je kunt er on-line kopen maar het is de moeite waard om langs te gaan. Dan krijg je ter plekke allerlei hapjes toegestopt.

Ze hebben overigens ook mooie wijnen. Waaronder verschillende  uit Limburg. Wij kochten een Auxerrois van de Wijngaardsberg uit Ulestraten, een Riesling van de Apostelhoeve en een Dornfelder uit Thorn. Aan de prijs (want relatief kleine productie) , maar lekker!

Eyserhalte

Wittemerweg 2
6287 AB, Eys
Tel +31 (0)43 451 22 90
www.eyserhalte.nl

Open van woensdag t/m vrijdag 9:00 – 18:00
Zaterdag van 8:00 – 17:00
Zondag van 12:00 – 17:00
Maandag & dinsdag gesloten

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.