Asperge verslaving

Door de warmte schieten de asperges nu met duizenden de grond uit. In de winkel zijn ze dan ook ineens de helft goedkoper. Als asperges-addict geen probleem om ze elke dag eten, zolang je maar genoeg variaties achter de hand hebt.

Varianten van deze week: asperge-pannekoeken en roergebakken asperges uit de wok.

Beierse Palatschinken

Hartige gevulde pannenkoeken worden veel in Beieren, Oostenrijk en Oost Europa gegeten. Ook wel Palatschinken genoemd. Op BBC Food noemen ze het blintzes (Yiddish).

De kunst zit hem in een perfect luchtig beslag met veel eieren (wij namen er 3 pp). Daarvoor splits je de eieren. De dooier klop je met wat bloem en melk tot een vloeibaar beslag. De witten worden stijf geslagen en dan voorzichtig door het beslag gevouwen.

Eenmaal gebakken vul je de pannenkoeken met een mengsel van gekookte witte asperges, stukjes beenham (of gerookte zalm) en verse kruiden – wij gebruikten kervel.

Als je het wat machtiger wilt maken, kun je het verrijken met wat mayonaise of er nog een hollandaisesaus of kaassaus bij serveren. We dronken er een glas Limburgse Riesling bij, van de Apostelhoeve.

Riesling van Apostelhoeve

Roergebakken met soja

Asperges kun je ook prima roerbakken. Bijvoorbeeld met wat gamba’s of mager vlees (ossenhaas, kalfsvlees) zoals hier op Filet Pur. Ik blancheer de asperges altijd even kort, omdat ik absoluut niet van al dente asperges hou. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, en limoensap.

Stir fried asparagus with shrimps

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.