Een week geleden zat ik in Lissabon aan het ontbijt: een bica en een pastel de nata of pastel de Belém. Sterke koffie en een knapperig pasteitje met gegratineerde romige vanille custard. Goddelijk. Bij bakker Pasteis de Belém vliegen ze over de toonbank.
Hadden we dat maar in Amsterdam, dacht ik nog. Maar zie: bij Il Tramezzino in de Utrechtsestraat staat een hele vitrine vol met deze pasteis en bolo’s. Hoewel ze vooral Italiaanse sandwiches (de tramezzini) maken zijn de pasteis bijna zo lekker als in Lissabon.
Daar is overigens nog veel meer lekkers te vinden. Op de markt, in de vele café’s waar de hele dag door van alles wordt geserveerd, van zoet tot hartig. En natuurlijk in allerlei restaurantjes. Zoals Arroz de Pato, rijst met eend. Een soort paella met eend en chorizo (hier staat een recept van Janneke Vreugdenhil).
Eén restaurant is voor mij reden zeker nog terug te gaan. Zelf hebben we er niet gegeten (verplichtingen elders) maar Restaurante Ponto Final lijkt het perfecte eenvoudige visrestaurant. Gelegen aan aan de overkant van de Taag. Zeldzaam ontspannen visjes eten aan de kade, met de stad op de achtergrond. Wie wil dat nou niet?
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
Beste Stijn,
Bedankt voor deze mooie revieuw.
Ciao
Vince
Il Tramezzino