Gennaro's lamsstoofpot met verse erwten

Dit is een heerlijk recept van Gennaro Contaldo voor een lamsstoofpot met verse erwten (Gennaro is 1 van de 2 gulzige Italianen waar we een paar dagen geleden nog over schreven). Een eenvoudig gerecht, dat barst van de smaak. Wees dan ook niet terughoudend met de tijm.

Het grote voordeel van zo’n stoofschotel is dat je het simpelweg opzet en alleen nog maar af en toe in de gaten dient te houden. Wel zo makkelijk als je gasten hebt en en bij wilt praten.

We veranderden het recept een klein beetje: in plaats van stukken lamsschouder kochten we 3 grote schenkels die we met bot en al stoofden. Pas een half uur voor het einde hebben we het vlees van de botten gehaald – niet moeilijk, viel er bijna vanzelf af.

En we hebben de aardappelen weggelaten, was al stevig genoeg met wat geroosterd brood.

Zeker na een uitgebreide schotel antipasti met onder andere mozzarella, ham, venkelsalami, gegrilde groene asperges, tomaten met rucola en ansjovis in het zuur.

Gegrilde groene asperges

We dronken er een kruidige Côtes du Rhône bij, van Oratoire St. Martin. Past perfect bij het malse lam.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.