Sinds lange tijd weer eens een parelhoen gebraden – met buikje vol citroen, knoflook en tijm, zoals hier beschreven. We zochten daar nog een groente bij. En toen viel ons oog op een bos prachtige snijbietbladeren.
Snijbiet lijkt qua smaak op spinazie. Maar is net iets minder bitter. En slinkt niet zo. En die rode en gele stelen, daar kan spinazie natuurlijk niet aan tippen. Die moet je alleen wel net iets langer koken of bakken dan het blad.
Het is heel simpel klaar te maken (of juist iets minder simpel, zie ook de recepten op Snijbiet.nl).
Recept voor gebakken snijbiet met knoflook en chili
Men neme:
- 1 goede stronk snijbiet per persoon als bijgerecht
- pan kokend water (ongeveer 1 liter per stronk)
- Paar lepels olijfolie
- 1 teen knoflook per stronk (of meer als je wilt), fijngesnipperd
- theelepel gedroogde chilivlokken
- zeezout
Bereiding:
- Maak de snijbiet schoon en snijd de dikke stelen uit de bladeren, de dunne stengels en het overgebleven blad in grove stukken. Houd stelen en blad nog even apart.
- Blancheer eerst de stengels zo’n 1 a 2 minuutjes in kokend water, voeg dan het blad toe voor nog ongeveer 1 minuut. En laat alles weer even uitlekken.
- Verwarm de olijfolie met de knoflook en chilivlokken heel rustig, niet bruin laten worden
- Doe er eerst de stengels in en smoor 3 minuutjes. Doe er dan de bladeren bij en roerbak snel op hoog vuur.
- Nog een beetje zout erover en meteen opdienen.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.