snijbiet

Sinds lange tijd weer eens een parelhoen gebraden – met buikje vol citroen, knoflook en tijm, zoals hier beschreven. We zochten daar nog een groente bij. En toen viel ons oog op een bos prachtige snijbietbladeren.

Snijbiet lijkt qua smaak op spinazie. Maar is net iets minder bitter. En slinkt niet zo. En die rode stelen, daar kan spinazie natuurlijk niet aan tippen.

Het is heel simpel klaar te maken (of juist iets minder simpel, zie de recepten op Snijbiet.nl).

Recept voor gebakken snijbiet met knoflook en chili

Men neme:
  • 1 goede stronk snijbiet per persoon als bijgerecht
  • pan kokend water (ongeveer 1 liter per stronk)
  • Paar lepels olijfolie
  • 1 teen knoflook per stronk (of meer als je wilt), fijngesnipperd
  • theelepel gedroogde chilivlokken
  • zeezout
Bereiding:
  1. Maak de snijbiet schoon en snijd de dikke stelen uit de bladeren, en het overgebleven blad in grove stukken.
  2. Blancheer deze zo’n 1 a 2 minuutjes in kokend water en laat weer even uitlekken.
  3. Verwarm de olijfolie met de knoflook en chilivlokken heel rustig, niet bruin laten worden
  4. Doe er uitgelekte snijbietbladeren bij en roerbak snel op hoog.
  5. Nog een beetje zout erover en meteen opdienen.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.