Eetlezen: Lucky Peach, Meatpaper, Fire & Knives en Bouillon

In de kiosk en de supermarkt vliegen de eetglossy’s je om de oren. De kranten ruimen steeds meer ruimte in voor foodlifestyle of wat daar voordoorgaat. Internet wordt er over volgeblogd. Iedereen schrijft over eten. Wij ook.

Maar bij ons is het toch vooral wat los gekeuvel. Er zijn ook steeds meer tijdschriften (on- en offline) die dieper gaan. En die het waard zijn eens rustig door te lezen. Als je niet vies bent van een doorwrocht essay op “ouderwets” papier.

Meatpaper: een niche-blad gericht op, inderdaad, vlees. En dan vooral op culturele en artistieke kanten ervan. “We like metaphors more than marinating tips.” En dus vind je er een gedicht over bloedworst of een beschouwing over vleeslijm. Te krijgen bij Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam.

Lucky Peach: glossy en kek vormgegeven blad dat toch diepgang pretendeert. Wordt 22 juni echt gelanceerd. Een soort Wired voor de eigentijdse culi: “Each issue will explore a single topic through a mélange of travelogue, essays, art, photography, interviews, rants, and, of course, recipes.” Van onder andere David Chang (de man achter de Momofuku restaurants in New York) en de makers van Anthony Bourdain’s No Reservations. Er komt ook een veelbelovende iPad-app van, maar die is nog niet klaar.

Fire & Knives: voor de meer literaire kant van eetcultuur. “Words on food, its culture or history; humour, quirky angles, new perspectives, undiscovered nerdery, strongly held opinions or personal experience.” Nog nooit gelezen. Maar de leuke omslag maakt ons nieuwsgierig.

Bouillon Magazine: Nederlands cultureel gastronomisch magazine in boekvorm waarop we zelf zijn geabonneerd. “Leesvoer voor fijne proevers”. Veel aandacht voor eetcultuur, chefs en producten. Er is net weer een vers nummer in de brievenbus gevallen. Hedenavond soep!

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.