Mini aardbeien cheesecakes

Mini aardbeien cheesecakes

Het is weer tijd voor zomerkoninkjes! Vond een leuk recept voor éénpersoons cheesecakes met aardbeien in de Delicious. Deze cakes worden niet gebakken maar stijven op in de koelkast. Ik heb de crème fraîche en roomkaas in het recept vervangen door kwark en mascarpone.

Recept voor 6 éénpersoons cheesecakes met aardbeien

Men neme:
 • 200 g bastogne koeken of spritsen
 • 40 g boter, gesmolten
 • 3 blaadjes gelatine
 • 400 g creme fraiche (of dikke kwark)
 • 200 g volle roomkaas (bijv mascarpone)
 • 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
 • 250 g fijne kristalsuiker
 • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
 • 80 ml melk
 • 250 g aardbeien
Bereiding:
 1. Vet de bakringen van 7 cm doorsnee en 4 cm hoog licht in en plaats ze op een bakplaat (of gebruik een springvorm van 20 cm). Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg dan de boter toe en meng. Verdeel over de ringen of in de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
 2. Week de gelatine blaadjes 5 min. in ruim koud water.
 3. Meng de kwark, roomkaas, vanillemerg, 50 g suiker, citroenschil en helft van het citroensap.
 4. Verwarm intussen de melk 1 min. in een pan op laag vuur. Neem van het vuur. Laat de goed uitgeknepen gelatine in de warme melk oplossen. Voeg de gelatinemelk toe aan het roomkwark-mengsel en meng. Verdeel over de bakringen of springvorm en strijk glad. Tik ze op het werkvlak om evt. luchtbellen te laten ontsnappen. Zet de taartjes tenminste 4 uur in de koelkast of tot ze stevig zijn.
 5. Pureer de helft van de aardbeien. Snijd de rest van de aardbeien in tweeën of vieren.Meng intussen de rest van de suiker in een pan met 60 ml koud water. Plaats op laagste vuur en laat zonder te roeren de suiker oplossen. Draai dan het vuur hoger en laat koken zonder te roeren totdat een gouden karamel ontstaat. Neem van het vuur, roer er de aardbeienpuree door, zet terug op het vuur en roer tot het geheel glad is. Laat afkoelen en voeg de achtergehouden aardbeien toe.
 6. Haal de cheesecakes uit hun vormpjes of snijd de taart in punten en serveer met de karamelaardbeien. De aardbeiensaus wordt wel zoet. Gebruik anders minder suiker voor de karamelsaus.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.