Gegratineerde perzik met amandelen

Gegratineerde perzik met amandelen, het perfecte zomerdessert

Een eenvoudig recept voor gegratineerde perzik met amandelen: zacht zoet en warm zomerfuit met een knapperige korst van eidooier, gemalen amandelen en amaretti. Lekker met een bolletje vanille-ijs. En een glas marsala.

Dit recept komt uit Smakelijk Italië van Sophie Braimbridge. Ooit in de ramsj gekocht. Maar intussen één van die boeken die je vaak uit de kast trekt als je denkt: “Ik heb zin iets zoets, iets Italiaans” of  “Parmigiana, hoe ging dat ook al weer?”. Alle eenvoudige klassiekers staan er in. Met handzame recepten en goede foto’s.

Dus toen we een partij rijpe perziken kregen, en deze in een dessert wilden verwerken kwam dit boek ook weer te hulp.

Recept voor gegratineerde perzik met amandelen

men neme

genoeg voor 4 personen

  • 4 rijpe perziken
  • 50 gram amaretti, verkruimeld
  • handvol amandelen: gepeld, geroosterd en gemalen
  • eventueel 1 eetlepel marsala
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 gram boter
bereiding

Alles bij elkaar in ongeveer drie kwartier klaar:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  3. Meng de verkruimelde amaretti met de amandelen, de eidooier, suiker en marsala.
  4. Vul de perziken met dit mengsel. Met een royale kop. Doe daar nog een klont boter op.
  5. Bak ze in de oven in ongeveer 20 à 30 minuten goudbruin, tot de perziken mooi zacht zijn.
  6. Dien ze warm op, met eventueel nog wat poedersuiker er over.
Gegratineerde perzik met amandelen, het perfecte zomerdessert

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Heerlijk dessertje. Ik heb de amaretti (macarons) vervangen door amandelkoekjes van Destrooper, wat er een extra speculoossmaakje aan gaf. Bij gebrek aan Marsala ook Amaretto gebruikt en qua smaak goed geslaagd !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.