gebakken coquiles op paprika en chorizo

Niets is zo heerlijk als op een zomeravond op een zonnig balkon getrakteerd te worden op een fijn viergangen diner. Als aperitief dronken we een feestelijke rosé champagne uit Luxemburg.

Tartaar van tonijn met kappertjes

We begonnen met een tartaar van tonijn met kappertjes. Lekker licht en fris op zo’n zomeravond. Bij de voorgerechten dronken we een Duitse Blanc de Noir Spätburgunder trocken 2010 van Weingut Kriechel uit Ahrweiler.

Het tweede voorgerecht was een gebakken coquille op een bedje van zacht gesmoorde paprika, knoflook en chorizo. De rooksmaak van de chorizo en paprika combineerde goed met de zacht zoete coquille.

lamsschenkels in sherry

Daarna volgden lamsschenkels, zacht en lang gesmoord in sherry met groenten (wortel, ui) en rozijnen. Heerlijk mals en diep van smaak. Daarbij dronken we een Vina Salceda (Rioja) Reserva 2005.

Als dessert aten we een frisse luchtige bosvruchten mousse.

Wat een verwennerij! Het is toch het leukste om samen met vrienden te eten en voor vrienden te koken.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.