Frisse nieuwe Ysbreeker

De Ysbreeker in Amsterdam is afgelopen jaar helemaal verbouwd en redesigned. Het is nu een grote, diepe ruimte geworden met een mooi interieur. Het fijne terras aan de Amstel blijft natuurlijk favoriet, maar daar was geen sprake van op deze storm- en regenachtige avond. Nu zaten we een beetje raar in de biljartkamer, omdat het verder bomvol was.

De keuken en kaart is ook helemaal vernieuwd: allemaal verse, veelal biologische seizoensproducten. Van een mooie brasserie-kaart met wisselende seizoensgerechten, maar ook ‘old time favorites’ als ribeye, vissoep en ceasarsalad. En leuke fruits de mer.

Ik nam de mosselen op Baskische wijze met chorizo, piment d’espalette, paprika, olijven, peterselie en frites. Zeer smakelijk en royaal. Er staan ook mooie vegetarische gerechten op de kaart:  Artisjokken à la Barigoule en Blanquette de légumes met pilav. En een uitgebreide kaart hapjes en nagerechten.

Frisse nieuwe Ysbreeker

Maar hun grootste troef vind ik altijd nog dat je er prima wijnen per glas kunt bestellen. Ik dronk een fijne Albarino bij de mosselen. De bediening was overigens onverwacht attent en ter zake.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.