Frisse nieuwe Ysbreeker

De Ysbreeker in Amsterdam is afgelopen jaar helemaal verbouwd en redesigned. Het is nu een grote, diepe ruimte geworden met een mooi interieur. Het fijne terras aan de Amstel blijft natuurlijk favoriet, maar daar was geen sprake van op deze storm- en regenachtige avond. Nu zaten we een beetje raar in de biljartkamer, omdat het verder bomvol was.

De keuken en kaart is ook helemaal vernieuwd: allemaal verse, veelal biologische seizoensproducten. Van een mooie brasserie-kaart met wisselende seizoensgerechten, maar ook ‘old time favorites’ als ribeye, vissoep en ceasarsalad. En leuke fruits de mer.

Ik nam de mosselen op Baskische wijze met chorizo, piment d’espalette, paprika, olijven, peterselie en frites. Zeer smakelijk en royaal. Er staan ook mooie vegetarische gerechten op de kaart:  Artisjokken à la Barigoule en Blanquette de légumes met pilav. En een uitgebreide kaart hapjes en nagerechten.

Maar hun grootste troef vind ik altijd nog dat je er prima wijnen per glas kunt bestellen. Ik dronk een fijne Albarino bij de mosselen. De bediening was overigens onverwacht attent en ter zake.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.