Terwijl T. in Amsterdam de Ysbreeker herontdekte, gaf ondergetekende een workshop op een congres in Bristol. Daar krijg je veel honger van.

Gelukkig verzeilden we na afloop in  Jamie’s Italian, één van de bijna 20 vestigingen in Groot-Brittanië. Een formule-restaurant, maar zeker geen eenheidshap. Er worden originele Italiaanse gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Er is zelfs een mooie vis-toonbank met de vangst van de dag.

Het is er dan ook behoorlijk druk. Zodat je je eerst bij de receptie moet melden. En dan krijg je buzzer mee, terwijl je vast wat drinkt en knabbelt (zoals ongelooflijk sappige groene olijven, geserveerd op ijs. Geen idee waarom, maar beslist heel lekker). Als de buzzer afgaat kun je echt aan tafel.

In het zicht van een bedrijvige keuken genoten we eerst van wat antipasti. Zoals arancini van scamorza, een soort kroketjes van risotto met gerookte mozzarella erin. Of met geitenkaas en munt gevulde en gefrituurde courgettebloemen. Erg goed gemaakt.

En vervolgens allerlei voor-, en hoofdgerechten. Waaronder fritto misto van verschillende soorten vis, knapperige gefrituurd. En een bord linguine met ragù van lam en chianti. Alles in zeer royale porties opgediend. Zo royaal dat we een dessert lieten schieten.

Je kunt zeggen wat je wilt over Jamie Oliver. Maar hier is niets tegen in te brengen: Jamie’s Italian is een aangenaam restaurant. met lekker eten en goede bediening tegen een schappelijke prijs.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.