Jamie's Italian in Bristol

Jamie’s Italian in Bristol

Terwijl T. in Amsterdam de Ysbreeker herontdekte, gaf ondergetekende een workshop op een congres in Bristol. Daar krijg je veel honger van.

Gelukkig verzeilden we na afloop in Jamie’s Italian, één van de bijna 20 vestigingen in Groot-Brittanië. Een formule-restaurant, maar zeker geen eenheidshap. Er worden originele Italiaanse gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Er is zelfs een mooie vis-toonbank met de vangst van de dag.

Het is er dan ook behoorlijk druk. Zodat je je eerst bij de receptie moet melden. En dan krijg je buzzer mee, terwijl je vast wat drinkt en knabbelt (zoals ongelooflijk sappige groene olijven, geserveerd op ijs. Geen idee waarom, maar beslist heel lekker). Als de buzzer afgaat kun je echt aan tafel.

In het zicht van een bedrijvige keuken genoten we eerst van wat antipasti. Zoals arancini van scamorza, een soort kroketjes van risotto met gerookte mozzarella erin. Of met geitenkaas en munt gevulde en gefrituurde courgettebloemen. Erg goed gemaakt.

En vervolgens allerlei voor-, en hoofdgerechten. Waaronder fritto misto van verschillende soorten vis, knapperige gefrituurd. En een bord linguine met ragù van lam en chianti. Alles in zeer royale porties opgediend. Zo royaal dat we een dessert lieten schieten.

Je kunt zeggen wat je wilt over Jamie Oliver. Maar hier is niets tegen in te brengen: Jamie’s Italian is een aangenaam restaurant met lekker eten en een goede bediening. Dat alles tegen een schappelijke prijs.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.