Langoustines met citroenmayonaise

Langoustines met citroenmayonaise

Niet bij storm

Laatst een copieus diner bereid voor E & T. Vooraf hadden we verschillende gerechten gemaakt: gegrilde groene asperges, gefrituurde tonijn met borlottibonen en langoustines met citroenmayonaise.

Het is altijd afwachten of er verse langoustines te krijgen zijn. Met storm op zee worden ze niet gevangen. Gelukkig had vishandel Jan van As bij de Kweker nog een dozijn. Net als kreeft hoef je er nauwelijks iets mee te doen, ze zijn van zichzelf lekker genoeg.

We aten ze koud gekookt met citroenmayonaise en wat stokbrood. Daarbij dronken we een fijne Soave classico van het huis Gini. Deze was rijk, vol en fruitig en paste goed bij de langoustines en tonijn.

Alleen maar even koken

Bereiding is eenvoudig: kook de langoustines 3-4 minuten in goed gezouten water. Laten afkoelen en dan in de lengte doorsnijden. Pas wel op dat je het darmkanaal er netjes uithaalt. Eigenlijk zou dat voor het koken moeten. Eenmaal gekookt krijg je het er niet meer in z’n geheel uit en snij je het snel kapot.

Van de koppen, poten en schalen hebben we nog een mooie bouillon getrokken. Nog beter is een bisque waarbij de karkassen helemaal fijngemalen en gepureerd worden. Van de bouillon hebben we twee dagen later een fijne bouillabaisse gemaakt à la Home Made.

Langoustines met citroenmayonaise

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.