Op een zwoele zomeravond naar het Westergasterras gevlucht. Fijne plek om op een zomeravond te zitten, met terras op het westen waar je de zon kunt onder zien gaan.

Bij mooi weer serveren ze een Thaise BBQ: “Met deze mini BBQ maak je in een handomdraai heerlijke Thaise gerechten aan je eigen tafel. Met diverse vlees- en vissoorten, groenten, mie en sauzen. Super gezellig met z’n 2-en of met een groep & erg lekker!” Dat klonk verleidelijk en de mini BBQ zag er leuk uit.

In het midden kun je grillen en rondom is het een soort hotpot met bouillon waar de gril-sappen in opgevangen worden. Daar kun je dan paksoy en noedels indoen en zo nog een soepje trekken. Er was veel vlees (kipfilet, runderfilet, spek) en garnalen om te grillen. In deze video kun je zien hoe het werkt.

Wij vonden het echter een aanfluiting. Het was totaal flauw van smaak, niet gekruid, zelfs geen zout of peper. Ook de bouillon was laf en er waren geen Thaise sausjes bij, alleen wat Mexicaanse salsa en een vette knoflook mayonaise uit een potje.

Je zou op z’n minst verwachten dat de bouillon Thais gekruid is, dat het vlees gemarineerd is of dat er pittige Thaise sausen bij komen. Misschien doen ze het echt zo in Thailand, maar dat kunnen we ons haast niet voorstellen, met al die sterke smaken en kruiden van de Thaise keuken. Dit leek eerder een Vietnamese soep. En dan een hele flauwe.

Volgende keer maar gewoon een cocktail bestellen en naar de zonsondergang turen.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

Was ook wel leuk hoor. Zeker omdat het verder een heel prettig terras is met milde avondzon, prettige bediening, prima wijn. En heel ontspannen allemaal. Nou allen nog even de bbq op smaak brengen ;-)

zelf een thaise hotpot regelen en dan zelf aan de gang gaan: http://nataschita.wordpress.com/recepten/hot-pot-vietnam/

verder had je gewoon op je vingers moeten fluiten, heel hard, om aan te geven dat wat je besteld hebt een aanfluiting is. dat het de westergasfabriek is betekent nog niet dat men niet hoeft waar te maken wat men op het menu heeft staan. Heb zelf ooit bij de westergas gegeten, en aangezien food mijn ding is, was dat ook de laatste keer. Zonsondergang bekijken onder het genot van een drankje, kan ik ook op het strand doen.

Misschien is het tijd dat diegene die verantwoordelijk is voor het menu en het bereiden er van een skup onder zijn kont krijgt. Ik ben er van overtuigd dat er betere gasten zijn die een plek in die keuken van de westergas waard zijn.

Ik zelf heb liever iemand die waarmaakt met wat de menu pretendeert, dat klanten zoals jij met een glimlach en een verzadigde blik terugdenken aan de laatste hap van de dish, wetende dat je zeker terug komt..om al het andere eens te proberen. Want als dit al zo lekker is, hoe zal de rest van de menukaart dan smaken..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.