Knapperige quiche met spinazie, ricotta en nigella sativa

Knapperige korst, rijke vulling, pittige smaak. Ongeveer naar dit recept. Maar dan met ricotta in plaats van feta. En daarom moet je deze taart niet te nat laten worden. Dus de spinazie zeker laten uitlekken én uitknijpen. En de bodem eerst blindbakken. Dan wordt deze ook echt knapperig.

Die Nigella-zaadjes hebben niets met La Lawson te maken. In het Nederlands worden ze ook wel Zwarte Komijn genoemd, hoewel ze daar weer helemaal geen familie van zijn. Ze hebben een kruidige, pittige smaak, bijna als nootmuskaat.

In het Midden Oosten gaan ze vaak over brood en gebak. En de oude Egyptenaren gaven ze zelfs mee aan de mummies. Maar dan zonder ricotta. Die blijft wat minder lang goed.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.