geroosterde groenten en patatten

Snel wat groenten grof snijden en in de oven zetten. Dat is alles. Toch heel lekker.

“Recept” voor geroosterde groenten:

  1. Kook wat aardappelen.
  2. Neem één of twee courgettes, een paar uien in grove stukken, één of twee paprika’s. Paar tenen geplette knoflook. En venkel kan ook nog. Snijd alles in grove stukken en plakken. En halveer een paar tomaten.
  3. Alles behalve de tomaten doe je in een braadslee, met rijkelijk olijfolie, peper & zout erover en erdoor. Doe het dan in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  4. Zo’n 10 minuten voor alles klaar is doe je de tomaten erbij (eerder zouden ze te gaar worden en kapot gaan). Na ongeveer een half uur en af en toe omschudden is alles wel gaar en net goudbruin geroosterd.
  5. Snijd de gekookte aardappelen in patatten.  En doe ook deze in een braadslee  met olijfolie, peper & zout. En eventueel een paar takjes verse rozemarijn. Zet ze in dezelfde oven, iets minder lang omdat ze al gaar zijn. Tot ze een mooi goudbruin korstje hebben.
  6. Opdienen met wat aïoli.

Heel lekker hierbij? Bijvoorbeeld wat gegrilde lamskoteletten. Of een zeebaars met citroen en laurier uit de oven.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.