Japans restaurant Kagetsu; Hartenstraat, Amsterdam

Behalve hier en daar eens een rolletje sushi of een wasabi-nootje hebben wij nog nooit echt Japans gegeten. Daar moest maar eens verandering in komen.

Zeker na het lezen van de Japanse smikkel avonturen van Klary Koopmans. En het zien van (weer) zo’n Rick Stein docu waarin meneer inspiratie opdoet voor een etentje voor de Japanse Ambassadeur.

Dus wij togen naar Kagetsu in de Hartenstraat. Lekker dichtbij en er was nog plaats op zaterdagavond. Het is een rustig, eenvoudig restaurant. Geen fratsen.

We begonnen met wat krabsushi en wat gebakken inktvisballetjes met tonijnvlokken vooraf. Fris en lekker. Dan verschillende tempura van groenten en garnalen. Perfect knapperig, zeker die garnalen. De groenten waren wat erg simpel: een stuk wortel of paprika in de frituur. En dat was het dan. Laten we het purisme noemen.

De gebakken rundvleesreepjes met paddestoelen daarentegen waren prima: snel gebakken en toch sappig en met een lekkere saus erbij (waarvan ik de naam vergeten ben).

Alles bij elkaar was het beslist lekker, maar niet spectaculair. Waarschijnlijk waren we nog iets te voorzichtig. En moeten we de volgende keer naar een uitgesprokener restaurant gaan, zoals Yamazoto. Of gewoon naar Tokyo. Iemand nog geheimtips in Amsterdam?

De warme sake was in ieder geval wel perfect voor zo’n regenachtige avond.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.