Variaties op ijskoffie

In Puglia, waar het nog hoogzomer was, ben ik verslingerd geraakt aan de ijskoffie. Heb verschillende varianten geprobeerd. Espressino freddo was het lekkerst, een soort frappé van koude espresso, ijs, suiker en melk/room. Bij de hippe koffiezaken in Nederland noemen ze dat volgens mij frozen cappuccino.

Soms kreeg je ook gewoon koude koffie met een bolletje vanilleijs of slagroom. Granita di caffè is de Siciliaanse variant: fijngeschaafd ijs (zonder melk of room) van espresso met slagroom naar wens. Mits goed bereid (zonder ijsbrokken) ook erg lekker.

Bij een Siciliaans ijszaakje in Otranto trouwens ook zalige amandelgranita gegeten van fijngemalen amandelen zonder melk of room. Waar vind je zoiets nou in Nederland?

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.