Eén fritto misto speciaal graag, gelijk opeten

Fritto misto met bier in Ostuni

In Puglia hebben we nauwelijks fastfood ketens gezien. Ze hebben daar hun eigen snackcultuur. Het is de vraag of die zoveel gezonder is, want ook behoorlijk vet. Bijvoorbeeld focaccia of panzerotti (kleine gefrituurde dichtgevouwen pizza’s).

Of vis! Zo kun je direct bij de viswinkel (zoals Pescheria Delfino) een portie verse vis uitzoeken, af laten wegen en laten klaarmaken naar eigen wens: gefrituurd, gegrild, gestoofd enz. Je kunt er een biertje of wijn bij bestellen en je eet de vis buiten aan een tafeltje op. Wij namen de fritto misto. Super fast food!

Het zelfde principe vind je er trouwens ook met vlees. Sommige slagers hebben een houtoven (fornello) waar je het vlees direct kunt laten braden en opeten. Inmiddels zijn deze fornelli vaak uitgegroeid tot een restaurant of toeristenattractie.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.