Dit gewaagd maar eenvoudig dessert wilden we al een tijdje maken. Maar het is alleen lekker als je er goede bittere chocolade voor gebruikt. Zeker 70% cacao.
Gelukkig blijkt hier om de hoek zomaar een heuse chocolade-speciaalzaak te zitten: Chocolatl. Met de meest extreme soorten en combinaties; eclectic noemen ze het zelf. Met bijvoorbeeld hibiscus.Of chili. Of 100% cacao. Leuke bijkomstigheid zijn de vaak prachtige verpakkingen, ideaal om cadeau te doen.
Dit receptje is geinspireerd op een dessert uit het prachtige kookboek De Keuken van Noord-Spanje door Jenny Chandler. En zou ook zo maar een leuk ontbijt kunnen zijn:
Recept voor toast met chocolade, olijfolie en zeezout
Men neme (voor 4 personen):
- 50 gram pure chocolade, minstens 70%
- 4 sneetjes witbrood
- goede extra vergine olijfolie
- grof zeezout, liefst in vlokken zoals Maldon-zout
- cacao-poeder om te bestrooien
bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de chocolade op de sneden brood
- Zet deze zo’n 5 minuten in de hete oven, tot de chocolade begint te smelten
- Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er een beetje cacao-poeder over. En tenslotte de zout-vlokken.
- Meteen opdienen.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
lekker