Toast met chocolade, olijfolie en zeezout

Dit gewaagd maar eenvoudig dessert wilden we al een tijdje maken. Maar het is alleen lekker als je er goede bittere chocolade voor gebruikt. Zeker 70% cacao.

Gelukkig blijkt hier om de hoek zomaar een heuse chocolade-speciaalzaak te zitten: Chocolatl. Met de meest extreme soorten en combinaties; eclectic noemen ze het zelf. Met bijvoorbeeld hibiscus.Of chili. Of 100% cacao. Leuke bijkomstigheid zijn de vaak prachtige verpakkingen, ideaal om cadeau te doen.

Dit receptje is geinspireerd op een dessert uit het prachtige kookboek De Keuken van Noord-Spanje door Jenny Chandler. En zou ook zo maar een leuk ontbijt kunnen zijn:

Recept voor toast met chocolade, olijfolie en zeezout

Men neme (voor 4 personen):
  • 50 gram pure chocolade, minstens 70%
  • 4 sneetjes witbrood
  • goede extra vergine olijfolie
  • grof zeezout, liefst in vlokken zoals Maldon-zout
  • cacao-poeder om te bestrooien
bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de chocolade op de sneden brood
  3. Zet deze zo’n 5 minuten in de hete oven, tot de chocolade begint te smelten
  4. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er een beetje cacao-poeder over. En tenslotte de zout-vlokken.
  5. Meteen opdienen.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.