Moet je goed naar zoeken in Amsterdam: lekkere verse arancini. We hebben zo onze adresjes. Want niets zo lekker als zo’n bol gefrituurde risotto met iets lekkers er in.

Bijvoorbeeld mozzarella met gehakt. Of spinazie. Zelfs een met chili gevulde olijf hebben we wel eens aangetroffen midden in de bol. En de lekkerste, ooit op Sicilië gegeten: met mozzarella en pistache. De Siciliaanse visie op de Van Dobben-kroket, zeg maar. Die hebben we inmiddels ook zelf gemaakt.

Nu is er sinds 2 weken ook Casa di Maggio, vlak bij het Surinameplein. Met allemaal lekkers uit Zuid-Italië. De kloeke arancini op de toonbank. Maar ook verse gerechten als caponata, pasta’s en bijvoorbeeld zwaardvis met ui en rozijnen in de koelvitrine. En vleeswaren, kazen, olijfolie en wijn om de voorraadkast te spekken.

Om over de panini nog maar te zwijgen. Die gaan we volgende keer proberen.

Ook lekker:

Update: sinds 2016 is Casa di Maggio helaas ter ziele

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

4 reacties

Precies op dit moment ben ik gestopt met het eten van de geweldige parmigiana di melanzane van Antonio om dit op te schrijven.

En als ik jou was, zou ik ook de tiramisu, pasta me artisjokken en nog een paar dingetje proeven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.