Ze bestaan al een tijdje maar wij hebben deze serie net ontdekt: Great Food Series van Penguin. Met teksten uit allerlei klassiekers van bijvoorbeeld Elisabeth David, Pellegrino Artusi of Brillat-Savarin.

Maar ook werken van wat minder bekende maar interessante auteurs. Zoals ene Colonel Wyvern over de curries in het koloniale India van de 19e eeuw (hier is trouwens het origineel geheel on-line te lezen – maar zo’n Penguin leest toch prettiger). Zo zien we overste Karremans nog niet schrijven over Bosnische stoofpotjes.

Ideale boekjes om als cadeautje te geven als je bij iemand gaat eten. Weer eens wat anders dan een fles wijn.

En, zoals het een moderne uitgever betaamt, er is ook een blog bij de serie: Pen’s Great Food Club. Hierin wordt regelmatig iets uit de verschillende delen gekookt en becommentarieerd.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.