Gevulde paprika met ricotta, kappertjes en ansjovis

Gevulde paprika met ricotta, kappertjes en ansjovis

Gevulde paprika’s op z’n Siciliaans, met een mengsel van ricotta, kappertjes en olijven. Makkelijk om van te voren klaar te maken. Je hoeft ze dan alleen nog maar in de oven te schuiven en af te bakken. Naar een recept uit Cucina Siciliana van Clarissa Hyman.

Heel lekker met bijvoorbeeld winter caponata of Siciliaanse braadworst met venkelzaad.

Gevulde paprika met ricotta, kappertjes en ansjovis

Recept voor gevulde paprika met ricotta, kappertjes en ansjovis

men neme

voor 4 personen:

  • 4 grote paprika’s
  • 2 uitjes, fijngesneden
  • 1-2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 5 ansjovisfilets, fijngehakt
  • gedroogde rode pepertjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1-2 eetl. kappertjes
  • 400-500 g ricotta
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • basilicumblaadjes, gescheurd
  • eventueel wat broodkruim
bereiding

30 minuten werk en dan nog 30 à 40 minuten in de oven:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de ‘deksel’ van de paprika’s en schraap de zaadjes eruit (je kunt ze ook halveren voor kleinere porties).
  3. Fruit de uitjes, knoflook, ansjovis, rode pepertjes in olijfolie totdat de ansjovis is gesmolten.
  4. Hak de olijven en meng deze met de ricotta, tomaten, kappertjes en basilicum. Roer het ui-mengsel erdoor.
  5. Vul de paprika’s. Doe de ‘deksels’ er weer op als je hele paprika’s gebruikt. Op halve paprika’s kun je nog een laagje broodkruim doen voor de knapperigheid.
  6. Zet de paprika’s in een ovenschotel waar ze goed in blijven staan. Druppel er olijfolie over en bak ze 30-40 min in de oven.
  7. Je kunt ze zowel warm als koud serveren. Lekker met focaccia, rijst of couscous.

Lekker met een frisse venkelsalade erbij.

Venkelsalade met gefrituurde kappertjes

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Zou dit ook goed werken met tomaten ipv paprika’s?

  2. Denk het wel. Neem dan stevige vleestomaten. En laat het wat minder lang in de oven staan. Minuutje of 20 zal dan zeker genoeg zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑