Gevulde paprika’s op z’n Siciliaans, met een mengsel van ricotta, kappertjes en olijven. Makkelijk om van te voren klaar te maken. Je hoeft ze dan alleen nog maar in de oven te schuiven en af te bakken. Naar een recept uit Cucina Siciliana van Clarissa Hyman.
Heel lekker met bijvoorbeeld winter caponata of Siciliaanse braadworst met venkelzaad.
Recept voor gevulde paprika met ricotta, kappertjes en ansjovis
men neme
voor 4 personen:
- 4 grote paprika’s
- 2 uitjes, fijngesneden
- 1-2 knoflooktenen, fijngesneden
- 5 ansjovisfilets, fijngehakt
- gedroogde rode pepertjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1-2 eetl. kappertjes
- 400-500 g ricotta
- 2 tomaten, ontveld en in stukjes
- basilicumblaadjes, gescheurd
- eventueel wat broodkruim
bereiding
30 minuten werk en dan nog 30 à 40 minuten in de oven:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de ‘deksel’ van de paprika’s en schraap de zaadjes eruit (je kunt ze ook halveren voor kleinere porties).
- Fruit de uitjes, knoflook, ansjovis, rode pepertjes in olijfolie totdat de ansjovis is gesmolten.
- Hak de olijven en meng deze met de ricotta, tomaten, kappertjes en basilicum. Roer het ui-mengsel erdoor.
- Vul de paprika’s. Doe de ‘deksels’ er weer op als je hele paprika’s gebruikt. Op halve paprika’s kun je nog een laagje broodkruim doen voor de knapperigheid.
- Zet de paprika’s in een ovenschotel waar ze goed in blijven staan. Druppel er olijfolie over en bak ze 30-40 min in de oven.
- Je kunt ze zowel warm als koud serveren. Lekker met focaccia, rijst of couscous.
Lekker met een frisse venkelsalade erbij.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
2 reacties
Zou dit ook goed werken met tomaten ipv paprika’s?
Denk het wel. Neem dan stevige vleestomaten. En laat het wat minder lang in de oven staan. Minuutje of 20 zal dan zeker genoeg zijn.