Er staat hier een schaal vol rijpe vijgen. Waar we dagelijks van snoepen. Door bijvoorbeeld ’s avonds dit snelle vijgendessert te maken. Simpeler kan haast niet:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Snijd wat vijgen in vieren. Maar net niet helemaal door zodat de partjes nog met puntjes aan elkaar blijven.
- Strooi daar wat bruine suiker of honing in en druppel er wat citroensap overheen. Eventueel lepel port erbij. En nog wat amandelen.
- Na 10 à 15 minuten in de oven is de suiker/honing gesmolten en vormt deze met het vijgensap een mooie donkere, warme siroop.
Je kunt het meteen warm serveren. Of met nog wat vanille-ijs of verse ricotta erbij. Kom maar op met die herftstormen!
(naar een recept uit het kookboek River Cafe Easy Two)

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.