Gegrilde kwartels, Aleppo-style

Deze  kwarteltjes kochten we en crapaudine: in z’n geheel, bijna helemaal ontbeend, met alleen nog bot in de boutjes. Anders wordt het wel een hele slappe vertoning. Voordeel is dat je de beestjes zo in hun geheel maar mooi vlak kunt grillen.

We hebben ze eerst een dag laten marineren in een mengsel van tomatenpuree, chili, knoflook en citroen. En daarna onder de grill gedaan.

We aten er gebakken spinazie bij met een saus van yoghurt, tahin en knoflook. En nog wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Maar het is ook heel lekker met bijvoorbeeld baba ghanoush en kruidige pilav.

Recept voor gemarineerde en gegrilde kwartels

Naar een recept uit het prachtige Purple Citrus and Sweet Perfume van Silvena Rowe

men neme

Voor 4 personen:

  • 4 kwartels en crapaudine
  • 5 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 theelepel chili-vlokken
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • peper & zout
  • olijfolie
  • paar ijsblokjes
bereiding

Eerst een nachtje laten marineren; daarna is alles in 10 minuten klaar:

  1. Meng alles behalve de kwartels in een keukenmachine (of vijzel) tot een gladde pasta. De ijsblokjes helpen vooral in de keukenmachine om alles goed fijn te krijgen.
  2. Smeer de beestjes goed in met het pittige mengsel en laat het liefst een nachtje marineren.
  3. Verhit een grillpan of ovengrill.
  4. Veeg de beestjes schoon en gril ze in ongeveer 8 à 10 minuten.
  5. Serveer de gegrilde kwartels meteen.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.