Gevulde en gebakken pijlinktvis

In Puglia hebben we afgelopen september vaak inktvis gegeten, in allerlei soorten en maten. En op bijna ieder moment van de dag, bij lunch, diner en als snack. Alleen niet als ontbijt.

Dit is een lekker voorgerecht dat we pas hebben gemaakt: pijlinktvissen gevuld met een mengsel van eigen tentakels, broodkruim, knoflook, kappertjes, zwarte olijven en peterselie. En dan even gebakken of gegrild. En opgediend met wat citroensap (geïnspireerd door een recept uit De Zilveren lepel).

Recept voor gevulde en gebakken inktvis

(voor 4 personen, zo’n 2 inktvisjes per persoon – tenzij ze erg groot zijn)

  • 8 verse of ontdooide pijlinktvissen (seppioline)
  • handjevol bladpeterselie
  • 1 teen knoflook
  • klein handje zwarte olijven, ontpit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram broodkruim (stukje brood in de oven; als het goed droog is fijn verkruimelen)
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 8 cocktailprikkkers
  • paar druppels citroensap
  1.  Haal de tentakels van de inkvisjes en hak ze fijn met knoflook, kappers, olijven en peterselie fijn.
  2. Meng dit met het broodkruim, wat olijfolie en peper & zout.
  3. Vul de inktvisjes met dit mengsel en gebruik de prikkertjes om ze dicht te maken (en houden).
  4. Verhit de grill (of bakpan) en bak in 5 minuten goed bruin, tot ook de vulling gaar is.
  5. Dien meteen op met wat druppels citroensap.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.