In Puglia hebben we afgelopen september vaak inktvis gegeten, in allerlei soorten en maten. En op bijna ieder moment van de dag, bij lunch, diner en als snack. Alleen niet als ontbijt.
Dit is een lekker voorgerecht dat we pas hebben gemaakt: pijlinktvissen gevuld met een mengsel van eigen tentakels, broodkruim, knoflook, kappertjes, zwarte olijven en peterselie. En dan even gebakken of gegrild. En opgediend met wat citroensap (geïnspireerd door een recept uit het lijvige kookboek De Zilveren Lepel).
Recept voor gevulde en gebakken inktvis
(voor 4 personen, zo’n 2 inktvisjes per persoon – tenzij ze erg groot zijn)
- 8 verse of ontdooide pijlinktvissen (seppioline)
- handjevol bladpeterselie
- 1 teen knoflook
- klein handje zwarte olijven, ontpit
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram broodkruim (stukje brood in de oven; als het goed droog is fijn verkruimelen)
- olijfolie
- peper & zout
- 8 cocktailprikkkers
- paar druppels citroensap
- Haal de tentakels van de inkvisjes en hak ze fijn met knoflook, kappers, olijven en peterselie fijn.
- Meng dit met het broodkruim, wat olijfolie en peper & zout.
- Vul de inktvisjes met dit mengsel en gebruik de prikkertjes om ze dicht te maken (en houden).
- Verhit de grill (of bakpan) en bak in 5 minuten goed bruin, tot ook de vulling gaar is.
- Dien meteen op met wat druppels citroensap.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.