Tas vol worst van De Pasteibakkerij

Tas vol worst van De Pasteibakkerij

Dat is pas lekker shoppen. In De Pasteibakkerij van Diny Schouten en Floris Brester in Amsterdam Zuid. Vol met ter plekke bereide worsten, paté’s, terrines en rillettes. En nog veel meer.

Hier wordt niet gerotzooid met bio-industrie beesten of chemicaliën, je vindt er alleen charcuterie van goede komaf met heel veel smaak. En van allerlei delen van het beest. Nose to tail. Maar dat is eigenlijk bijna vanzelfsprekend als je echte worst en paté maakt.

Worst met piano

Alles wordt hier in eigen huis gemaakt, met z’n tweëen. Voornamelijk doordeweeks. En op vrijdag en zaterdag kun je alle heerlijkheden dan in hun winkel kopen. Overigens zijn ze dan ook vaak nog bezig. Met wat rustige klassieke muziek op de radio. Is waarschijnlijk prima worsten draaien, met een fijn pianoconcert op de achtergrond.

Diny Schouten schreef voorheen voor Vrij Nederland over eten. En publiceerde de bundel Het spek van Slager Blom (alleen nog 2e hands te krijgen). Maar zelf worst maken vond ze uiteindelijk toch leuker dan erover schrijven. Gelukkig maar.

Insititut de charcuterie

De Pasteibakkerij is inmiddels zo’n worst- en paté-instituut dat ze ook aan verschillende andere winkels in de stad levert. En de aan de betere restaurants en café’s (zoals bijvoorbeeld aan Wijncafé Worst, nog zo’n worstenwalhalla).

Goddelijke knoflookworst

We sloegen royaal in met deze keer onder andere eendenleverpaté, rookworst, bloedworst (o.a. met kardemom gekruid) en Thüringer leverworst.

En een goddelijke saucisson de Paris à l’ail, een pittige varkensworst met knoflook. Die hebben we gepocheerd en bij zuurkool met gebakken aardappelen gegeten. Deze worst heerst!

Paté de résistance

Maar het lekkerste dat we hier kochten was deze prachtige paté en croute, wat ons betreft het pièce de resistance van De Pasteibakkerij:

Paté encroute van De Pasteibakkerij @ Flickr
Paté encroute van De Pasteibakkerij @ Flickr
Paté encroute van De Pasteibakkerij @ Flickr

Kortom: ga ook eens boodschappen doen bij De Pasteibakkerij op vrijdag of zaterdag, Hoendiepstraat 2, Amsterdam:

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. wij hebben u zojuist op de tv gezien in de wereld draait door,
    wij zijn liefhebbers en komen graag vanuit Epe naar u toe.
    willen graag op de hoogte gehouden worden. zijn gek op Wild en wildpate’s.
    veel sukses .

  2. Beste Ruud,
    Zeg dat vooral ook tegen Diny en Floris van De Pasteibakkerij – hier is hun eigen site: http://pasteibakkerij.tumblr.com

    Gaan wij gauw naar DWDD kijken…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑