Sopa de Ajo, knoflooksoep op z’n Spaans: met veel rokerige pimentón (poeder van gerookte paprika). Voor als het echt koud en kil is: heet opdienen met een stuk brood erin. En een ei.

Gezien in Rick Stein’s Spain. En zelf nagemaakt:

Recept voor knoflooksoep met pimentón

Men neme voor 2 personen:
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepels pimentón (pittig en/of zoet, naar believen, maar in ieder geval de gerookte uit La Vera)
  • 1 potje kippen- of runderbouillon + zelfde hoeveelheid water.
  • 1 laurierblad
  • 1 ei
  • 2 stukken brood
  1. Breng de bouillon met extra potje water net tegen de kook aan.
  2. Pel de knoflooktenen (kan in 10 seconden, echt waar) en fruit deze langzaam in wat olijfolie. Niet te bruin laten worden, wel gaar.
  3. Voeg de pimentón toe en laat deze kort mee fruiten.
  4. Doe er dan de hete bouillon bij met de laurier en laat alles 5 minuutjes doorkoken.
  5. Doe het brood erin. En breek het ei in de soep. zachtjes doorroeren zodat het ei in sliertjes stolt.
  6. Heet opdienen. Eventueel met nog wat kaas op het brood.
  7. Daarna niet meer te dichtbij andere mensen komen. Of gewoon niet meer praten.
Spaanse knoflooksoep

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang 1 á 2 keer per maand een update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat nu op de lijst.

5 reacties

De soep moet wel 3 uur zachtjes koken (warmhoudplaatje eronder zodat het niet aankoekt) zodat het brood echt goed is opgelost. Oud stokbrood gebruiken. En het ei er pas op het laatst erdoor roeren zodat de soep bindt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.