Op de Albert Cuyp-markt vonden we mooie zeebaarzen en kokkels. Leek ons wel een leuke combinatie met venkel en pastis. Dat hebben we vast ooit ergens gelezen maar we wisten niet meer waar. Dus hebben we zelf maar iets verzonnen:
Recept voor gebakken zeebaars met kokkels en pastis
Men neme voor 4 personen:
- 4 zeebaarsfilets
- eetlepel boter
- olijfolie
- 500 gram kokkels (levend)
- 1 uitje, fijngensnipperd
- klein glaasje pastis (of andere anisette)
- scheut room
- handje fijngehakte peterselie
- wat citroensap
Bereiding:
- Zet de kokkels in ruim water met zout. Ze zullen zich zelf dan een beetje doorspoelen zodat het zand uit de schelpen komt. Na zo’n 10 minuten spoel je alles weer weg. En herhaal je dit nog 2 of 3 keer.
- Verhit in een pan het uitje, voeg er dan de uitgelekte kokkels bij en blus met de pastis. Doe er dan de deksel op zodat de schelpen goed stoven. Schud nog even om. Na z’n 8 à 10 minuten zijn ze allemaal open en gaar.
- Haal de schelpen eruit en laat ze even uitlekken – vang het vocht op en zeef dit met het andere overgebleven kooknat. Verhit dit nat met de room. Laat het een beetje inkoken.
- Haal intussen de kokkels uit hun schelpen en doe ze weer bij de saus. Roer er wat peterselie door. Haal van het vuur.
- Bak de zeebaarsfilets in de boter en olijfolie knapperig op de huid.
- Dien de zeebaars op met de kokkels. En nog een paar druppels citroensap.
Lekker met bijvoorbeeld gestoofde venkel en tomaat.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.