Cime di rapa van Mondo Mediterraneo

Dezer dagen komt het er bij ons doordeweeks niet altijd van om zelf te koken. Gelukkig zijn vele goede afhaalzaken, in de buurt en op de route van werk naar huis.

Zoals Mondo Mediterraneo Uptown in de Haarlemmerstraat van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio.

 
Zeer Italiaans: verse pasta’s, gevuld en in ovenschotels. Goed gebraad van gevogelte en lam. En vooral heel veel lekkere groenten en bonen, op allerlei manieren klaargemaakt. We komen er graag.

Onze favoriete groente cime di rapa hebben ze ook wel eens. Het  wordt wel eens vertaald met raapstelen maar dat is het niet. Voor zover we kunnen nagaan is er simpelweg geen Nederlandse naam voor. Het is verwant aan de mosterdplant en de meiraap en lijkt een beetje op het groen van broccoli.

Het is een tikje bitter, maar snel gestoofd in wat olijfolie en een chilipepertje heel erg lekker. We hebben het in Puglia ook regelmatig met bonenpuree gegeten.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Ja, onwijs lekker is het, il Mattarello op de Westerstraat had het laatst ook. En bij Toscanini noemen ze het wilde broccoli… Ik ga kijken of het me lukt om het zelf te kweken; zaad is wél te koop in Nederland. Bij Vreeken.

  2. Aha, bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑