Snoek

Serieuze snoek

Roofvis lust kikkers en kuikens

In de vele meren en vennen van Brandenburg leven heerlijke zoetwatervissen zoals snoekbaars, saibling, snoek en vast nog meer. Snoekbaars of Zander hebben we vaker gemaakt. Maar snoek nog nooit.

Het is een echte roofvis: serieuze blik, vervaarlijke bek. En prachtige tekening op de flanken. Ze verschuilen zich tussen het riet om dan snel op een prooi af te schieten. Zoals andere vissen. Of een kuiken of kikker op z’n tijd.

Ontschubben met kroonkurken

Nu was deze snoek zelf prooi van een ijverige visser in een dorpje vlakbij. We kochten ‘m in zijn geheel en schoongemaakt. Alleen de schubben zaten er nog op. En vind hier maar eens een echte visontschubber. Gelukkig had de visser nog een tip: timmer 3 kroonkurkjes op een latje. Meteen een goede reden om nog even wat bier te drinken.

In de oven

Uiteindelijk hebben we ‘m geschubt, en er een filet van één zijde er af gesneden om in de diepvries te doen want zo’n hele snoek was teveel voor 3 personen. De rest hebben we in z’n geheel op de huid in de oven gebraden. Ongeveer een half uur op 200 graden. Helemaal naturel, alleen ingesmeerd met olijfolie en peper & zout.

Het vlees van de snoek is heel stevig van structuur maar heel zacht van smaak, ontzettend lekker! Het bevat wel vrij veel kleine graten, sommigen zelfs gevorkt. Maar dat is het helemaal waard.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.