Aten we voorafgaand aan de gebraden eend: een vrolijke salade met dunne plakjes bloedsinaasappel, venkel en stukjes zachte zeeduivel. En friszure granaatappelpitjes.
Recept voor salade van venkel, bloedsinaasappel en zeeduivel
Men neme
(voor 4 personen):
- filet van ongeveer 500 gram zeeduivel (of andere stevige witte vis zoals heilbot of roodbaars)
- olijfolie
- 1 knoflookteen, gehalveerd
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes
- 1 venkelknol, in dunne schijfjes
- 2 bloedsinaasappelen, geschild en in dunne plakken
- 1 granaatappel, gehalveerd
- paar blaadjes verse koriander
- 2 eetlepels granaatappelsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven op 250 graden.
- Neem een ovenschotel en giet hier een eetlepel olijfolie in. Leg de vis er in en wrijf deze in met ongeveer een eetlepel olijfolie en peper & zout. Dek alles af met aluminiumfolie en zet de vis 10 à 15 minuten in de hete oven, tot deze mooi gaar is. Daarna de vis af laten koelen.
- Halveer de knoflookteen en wrijf hiermee de schaal in waarin de salade wordt opgediend.
- Schik in deze schotel eerst de bloedsinaasappelschijven, en dan venkel, uitjes en bleekselderij.
- Leg hierop de vis in stukken.
- Neem van de helft van de granaatappel de zaadjes en pers deze met de achterkant van een lepel in een zeef. Vang het sap op.
- Maak een vinaigrette van olijfolie, granaatappelsap, granaatappelsiroop en peper en zout.
- Doe de vinaigrette vlak voor opdienen over de salade en strooi er de resterende granaatappelzaadjes over.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.