Aten we voorafgaand aan de gebraden eend: een vrolijke salade met dunne plakjes bloedsinaasappel, venkel en stukjes zachte zeeduivel. En friszure granaatappelpitjes.
Recept voor salade van venkel, bloedsinaasappel en zeeduivel
Men neme
(voor 4 personen):
- filet van ongeveer 500 gram zeeduivel (of andere stevige witte vis zoals heilbot of roodbaars)
- olijfolie
- 1 knoflookteen, gehalveerd
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes
- 1 venkelknol, in dunne schijfjes
- 2 bloedsinaasappelen, geschild en in dunne plakken
- 1 granaatappel, gehalveerd
- paar blaadjes verse koriander
- 2 eetlepels granaatappelsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven op 250 graden.
- Neem een ovenschotel en giet hier een eetlepel olijfolie in. Leg de vis er in en wrijf deze in met ongeveer een eetlepel olijfolie en peper & zout. Dek alles af met aluminiumfolie en zet de vis 10 à 15 minuten in de hete oven, tot deze mooi gaar is. Daarna de vis af laten koelen.
- Halveer de knoflookteen en wrijf hiermee de schaal in waarin de salade wordt opgediend.
- Schik in deze schotel eerst de bloedsinaasappelschijven, en dan venkel, uitjes en bleekselderij.
- Leg hierop de vis in stukken.
- Neem van de helft van de granaatappel de zaadjes en pers deze met de achterkant van een lepel in een zeef. Vang het sap op.
- Maak een vinaigrette van olijfolie, granaatappelsap, granaatappelsiroop en peper en zout.
- Doe de vinaigrette vlak voor opdienen over de salade en strooi er de resterende granaatappelzaadjes over.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.