Salade van venkel, sinaasappel en zeeduivel

Aten we voorafgaand aan de gebraden eend: een vrolijke salade met dunne plakjes bloedsinaasappel, venkel en stukjes zachte zeeduivel. En friszure granaatappelpitjes.

Recept voor salade van venkel, sinaasappel en zeeduivel

Men neme

(voor 4 personen):

  • filet van ongeveer 500 gram zeeduivel (of andere stevige witte vis zoals heilbot of roodbaars)
  • olijfolie
  • 1 knoflookteen, gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes
  • 1 venkelknol, in dunne schijfjes
  • 2 (bloed) sinaasappelen, geschild en in dunne plakken
  • 1 granaatappel, gehalveerd
  • paar blaadjes verse koriander
  • 2 eetlepels granaatappelsiroop
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 250 graden.
  2. Neem een ovenschotel en giet hier een eetlepel olijfolie in. Leg de vis er in en wrijf deze in met ongeveer een eetlepel olijfolie en peper & zout. Dek alles af met aluminiumfolie en zet de vis 10 à 15 minuten in de hete oven, tot deze mooi gaar is. Daarna de vis af laten koelen.
  3. Halveer de knoflookteen en wrijf hiermee de schaal in waarin de salade wordt opgediend.
  4. Schik in deze schotel eerst de sinaasappelschijven, en dan venkel, uitjes en bleekselderij.
  5. Leg hierop de vis in stukken.
  6. Neem van de helft van de granaatappel de zaadjes en pers deze met de achterkant van een lepel in een zeef. Vang het sap op.
  7. Maak een vinaigrette van olijfolie, granaatappelsap, granaatappelsiroop en peper en zout.
  8. Doe de vinaigrette vlak voor opdienen over de salade en strooi er de resterende granaatappelzaadjes over.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.