Sinds december is er een nieuw smikkelzaakje vlakbij kantoor, De Laatste Kruimel, een eetwinkel met een paar zitjes. Gevaarlijk verleidelijk, maar ook zeer welkom, want ik was niet echt te spreken over de lunchzaakjes in de buurt.

De Laatste Kruimel wordt gerund door Ivelina en Pavel, een Bulgaars stel, die hun hart en ziel in de zaak stoppen. Ze zijn elke dag van 8-20 uur open. Pavel werkte als chefkok bij de Bakkerswinkel en dat zie wel een beetje terug in het assortiment en het interieur. Hij bakt fantastische taarten en brood.

Als zoet gebak hebben ze meestal cheesecake, chocolade taart, brownies, carrotcake, broodpudding en laatst een heerlijke polenta-sinaasappel cake. Alles zelfgemaakt met pure ingrediënten.

De Laatste Kruimel
De Laatste Kruimel
De Laatste Kruimel

Voor de hartige trek kun je kiezen uit diverse quiches en belegde broodjes. Brood en broodjes bakt Pavel dagelijks zelf, geen zuurdesem, maar een stevig wit of grijs boerenbrood. Daarnaast kun je er koffie, thee, zelfgemaakte sapjes en jams krijgen.


Ivelina is een hartelijke gastvrouw en heeft een goed oog voor vormgeving. Ze heeft een kunstachtergrond en heeft de illustraties voor de winkel gemaakt. Samen met een interieur ontwerper hebben ze de winkel smaakvol ingericht, met grappige vondsten zoals pallets.

Vooral de etalage -vol met uitgestalde taarten- is een blikvanger die voorbijgangers naar binnen lokt. Alleen zijn er maar zes zitjes (vooralsnog hebben ze geen vergunning voor meer). Geen probleem voor klanten die in de buurt werken. Ik ben in ieder geval al vaste afnemer!

De Laatste Kruimel
Langebrugsteeg 4, Amsterdam.
Open elke dag van 08:00-20:00

www.delaatstekruimel.nl

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

5 reacties

mee eens. het is allemaal heel lekker!
en gezellige muziek. charles trenet, louis armstrong. Prima in orde.

Mooi etalage. Vriendelijk bakker maar onervaren en niet geïnteresserde serviersters dat wil liever kletsen met elkaar. Geen kop geen boord….alleen papier en stokken…droog gebroken worteltaart (in 3 delen) met een te zoet icing in plaats van zuur room. Meubels kapot, wiebelend en niet comfortable…geen echte tafel…alleen een goedkope plank geplakt op de muur. Met zo veel brandhout is er zeker de mogelijkheid om een groot vreugdevuur. Niet schoon. Teleurgesteld.

@Mather: Tsja, de inrichting kan je natuurlijk niet bevallen. Maar beetje flauw om het dan meteen als brandhout af te doen. Wij komen er zeer regelmatig en herkennen je bezwaren helemaal niet. Integendeel: ze blijven afwisselen met nieuwe lekkere taarten en gerechten. Het wordt er alleen maar beter, en dat ondanks de drukte door het succes. Maar misschien vergis je je gewoon en heb je een andere zaak bezocht?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.