Wat aten zij - crema catalana

Lekker klussen. Maar dan met pudding. Om een Crema Catalana te maken. We hebben twee verschillende manieren uitgeprobeerd: met een gasbrander en met een salamander, een soort ijzeren stempel. Hebben we ooit gekocht op de markt in Barcelona.

Dat laatste gaat toch het snelst en het beste: door het korte directe contact met het hete ijzer verandert de laag suiker in een perfect glasachtige deksel van karamel. Terwijl de pudding daaronder koel blijft. Zodat het contrast optimaal is voor de perfecte Crema Catalana: warm, knapperig en een beetje verbrand tegenover zacht, zoet, koel en lobbig.

Het is allemaal niet moeilijk. Anders dan bij een min of meer vergelijkbare Franse crème brulée worden hier smaakmakers als kaneel en sinaasappel voor gebruikt. Hoe dan ook, hier staat een prima recept.  Of varieer eens met wat andere specifieke smaken zoals deze heerlijke crème brulée met lavendel.

En we moeten toch nog even blijven oefenen op dat branden. Want zo casual als deze meneer lukt het nog niet:

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.