Crema Catalana: spelen met vuur – en pudding

Lekker klussen. Maar dan met pudding. Om een Crema Catalana te maken. We hebben twee verschillende manieren uitgeprobeerd: met een gasbrander en met een salamander, een soort ijzeren stempel. Hebben we ooit gekocht op de markt in Barcelona.

Dat laatste gaat toch het snelst en het beste: door het korte directe contact met het hete ijzer verandert de laag suiker in een perfect glasachtige deksel van karamel. Terwijl de pudding daaronder koel blijft. Zodat het contrast optimaal is voor de perfecte Crema Catalana: warm, knapperig en een beetje verbrand tegenover zacht, zoet, koel en lobbig.

Het is allemaal niet moeilijk. Anders dan bij een min of meer vergelijkbare Franse crème brulée worden hier smaakmakers als kaneel en sinaasappel voor gebruikt. Hoe dan ook, hier staat een prima recept.  Of varieer eens met wat andere specifieke smaken zoals deze heerlijke crème brulée met lavendel.

En we moeten toch nog even blijven oefenen op dat branden. Want zo casual als deze meneer lukt het nog niet:

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.