Bij Anna op de Wallen

Laatst bij restaurant Anna gegeten, nieuwsgierig geworden door de 10- van Johannes Van Dam. Alles heel aangenaam en prettig, maar eerlijk gezegd weten we niet meer precies wat we gegeten hebben. Misschien omdat we al snel teut waren. De porties zijn namelijk zo minimaal, dat je er makkelijk teveel wijn bij drinkt.

De wijnkaart is eigenlijk het beste wat Anna te bieden heeft: veel keuze uit mooie uitgesproken wijnen, in allerlei prijsniveau’s. We dronken een heerlijke Riesling uit de Pfalz van Müller Catoir. En bij het hoofdgerecht een Lagrein van Tiefenbrunner.

De prijs-kwaliteit verhouding van de gerechten is wat ons betreft wel wat scheef (€47,50 voor een 4 gangen menu). Want de porties zijn zo klein dat je ze in twee à drie happen op hebt. Zoals twee plakjes hertebiefstuk met drie druppels saus en anderhalf spruitje.

De smaken zijn dan wel lekker, maar komen zo niet tot hun recht. Bovendien krijg je nog rare liflafjes tussendoor, zoals een amuse vóór het dessert (een soort mini flan, zonder noemenswaardige smaak), wat ons betreft onzin.

Het interieur is strak, maar niet kil. Een sterk contrast met de Wallen buiten. En de bediening is keurig en attent. Daar ligt het allemaal niet aan. Misschien is dit gewoon niet aan ons besteed; geef ons maar een rustiek bord pasta bij Toscanini. Of een hele gegrilde kip bij de Bierfabriek.

Tijdens onze wandeling naar huis kregen we dan ook spontaan zin in een vette snack en hebben we gewoon nog een kroket bij van Eetsalon Van Dobben gegeten.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.