Vanavond is Lanz Kocht weer te zien op ZDF. Vorige week maakte Alexander Herrmann daarin Klöße met zoetzure paddestoelengoulash volgens dit recept. Leek ons wel wat.
De Klöße zijn gemaakt van aardappelen. Het gerecht is ook lekker met Knödel. Die lijken hetzelfde maar die zijn dan weer van brood gemaakt. Zoals deze Semmelknödel, zoals we eerder ooit maakten.
Of probeer ook eens Serviettenknödel zoals we met Kerst maakten. Geen bollen maar rollen. Iets bewerkelijker, maar heel erg lekker bij bijvoorbeeld wild.
We hebben de goulash iets minder zuur gemaakt: geen sap van halve citroen en sinaasappel, alleen de schil daarvan even meegekookt. En iets meer paddestoelen gebruikt (portobello’s, kastanje champignons en chanterelle grises). Bovendien met lekker gerookt Brabants spek.
Update: Het programma Lanz kocht! bestaat helaas niet meer en inmiddels is ook de receptendatabase ervan verdwenen. We hebben waar mogelijk alternatieve recepten gebruikt die zo dicht mogelijk bij het origineel komen.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.