Klöße met paddestoelengoulash

Vanavond is Lanz Kocht weer te zien op ZDF. Vorige week maakte Alexander Herrmann daarin Klöße met paddestoelengoulash volgens dit recept. Leek ons wel wat.

De Klöße zijn gemaakt van aardappelen. Het gerecht is ook lekker met Knödel. Die lijken hetzelfde maar die zijn dan weer van brood gemaakt. Zoals deze Semmelknödel, zoals we eerder ooit maakten.

Klöße

Of probeer ook eens Serviettenknödel zoals we met Kerst maakten. Geen bollen maar rollen. Iets bewerkelijker, maar heel erg lekker bij bijvoorbeeld wild.

We hebben de goulash iets minder zuur gemaakt: geen sap van halve citroen en sinaasappel, alleen de schil daarvan even meegekookt. En iets meer paddestoelen gebruikt (portobello’s, kastanje champignons en chanterelle grises). Bovendien met lekker gerookt Brabants spek.

Paddenstoelen goulash met portobello, cantharellen, en kastanje champignons

Update: laat nou net vanavond géén Lanz Kocht worden uitgezonden vanwege Carnaval. Volgende week dan maar weer, meestal rond 23:30 op ZDF)

Mis nooit meer iets lekkers!
Wil je voortaan automatisch op de hoogte blijven van dit soort lekkere recepten en ideeën? Geef je op voor de updates en ontvang dan paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Ook lekker: