Dit zou zomaar eens een klassieker kunnen worden bij ons. Zo’n tarte tatin is een omgekeerde taart met gekarameliseerde vulling, meestal appel of peer (of met kweepeer hebben we ‘m ook wel eens gemaakt).

Deze hartige tarte tatin van witlof is vrij makkelijk te maken, zeker met kant en klaar bladerdeeg. In ongeveer een half uurtje heb je ‘m de oven in.

Maar het is vooral heel erg lekker door de gekarameliseerde witlof. Deze wordt na het schoonmaken even door wat suiker en tijm gehaald. Zodat deze na het bakken bitterzoet is. En de tijm past daar wonderwel bij.

Overigens, dit gerecht én de combinatie hebben we niet zelf verzonnen. Het staat in dit recept op het onvolprezen BBC Food. We hebben het wel wat aangepast: geen kleine taartjes maar één grote.

Wij zijn gek op die bitterzoete smaak van witlof. Maar je kunt voor deze hartige taarten tatin ook rode uien gebruiken (hier staat ons recept daarvoor). Net zo makkelijk.

We deden geen vinaigrette over de tarte zoals in het recept. Maar wel een salade met rucola, Stilton en walnoot apart erbij. Een mooie combinatie!

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.