Tarte tatin van witlof met walnoot en Stilton

Tarte tatin van witlof met walnoot en Stilton

Dit zou zomaar eens een klassieker kunnen worden bij ons. Zo’n tarte tatin is een omgekeerde taart met gekarameliseerde vulling, meestal appel of peer (of met kweepeer hebben we ‘m ook wel eens gemaakt).

Deze hartige tarte tatin van witlof is vrij makkelijk te maken, zeker met kant en klaar bladerdeeg. In ongeveer een half uurtje heb je ‘m de oven in.

Tarte tatin van witlof en tijm @ Flickr

Maar het is vooral heel erg lekker door de gekarameliseerde witlof. Deze wordt na het schoonmaken even door wat suiker en tijm gehaald. Zodat deze na het bakken bitterzoet is. En de tijm past daar wonderwel bij.

Eerst de witlof even door suiker en tijm wentelen voor de tarte tatin van gekarameliseerde witlof, met @ Flickr
Tarte tatin van witlof @ Flickr

Overigens, dit gerecht én de combinatie hebben we niet helemaal zelf verzonnen. Het staat in dit recept op het onvolprezen BBC Food. We hebben het wel wat aangepast: geen kleine taartjes maar één grote.

Wij zijn gek op die bitterzoete smaak van witlof. Maar je kunt voor deze hartige taarten tatin ook rode uien gebruiken (hier staat ons recept daarvoor). Net zo makkelijk.

We deden geen vinaigrette over de tarte zoal in het recept. Maar wel een salade met rucola, Stilton en walnoot apart erbij. Een m

Tarte tatin van witlof, met stilton, walnoot en rucola @ Flickr

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

1 reactie

  1. Lekker, lekker, helemaal mijn ding.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑