Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof met walnoot en Stilton

Dit zou zomaar eens een klassieker kunnen worden bij ons. Zo’n tarte tatin is een omgekeerde taart met gekarameliseerde vulling, meestal appel of peer (of met kweepeer hebben we ‘m ook wel eens gemaakt).

Deze hartige tarte tatin van witlof is vrij makkelijk te maken, zeker met kant en klaar bladerdeeg. In ongeveer een half uurtje heb je ‘m de oven in.

Tarte tatin van witlof met walnoot en Stilton
Tarte tatin van witlof

Maar het is vooral heel erg lekker door de gekarameliseerde witlof. Deze wordt na het schoonmaken even door wat suiker en tijm gehaald. Zodat deze na het bakken bitterzoet is. En de tijm past daar wonderwel bij.

Witlof karamelliseren

Overigens, dit gerecht én de combinatie hebben we niet zelf verzonnen. Het staat in dit recept op het onvolprezen BBC Food. We hebben het wel wat aangepast: geen kleine taartjes maar één grote.

Wij zijn gek op die bitterzoete smaak van witlof. Maar je kunt voor deze hartige taarten tatin ook rode uien gebruiken (hier staat ons recept daarvoor). Net zo makkelijk.

We deden geen vinaigrette over de tarte zoal in het recept. Maar wel een salade met rucola, Stilton en walnoot apart erbij. Een m

Tarte tatin van witlof

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.