Bier en kip fabriek

Klinkt onsmakelijk en naar bioindustrie, maar is het niet! Van Dam had de Bierfabriek al gespot en een 9,5 gegeven. Nu vertrouwen we niet blindelings op Van Dam’s cijfers. Restaurant Anna, dat hij met een 10- beoordeelde, vonden wij toch wat tegenvallen.

Bierfabriek echter is onpretentieus en simpel. Je kunt er prima gegrilde kip met friet eten en huis-gebrouwen bier drinken. Leuk voor groepen of na het werk, niet voor romantische dinertjes.

In feite is het een brouwerij in een eetcafé, met glanzende koperen ketels en bierpompen. Zelf ben ik helemaal geen bierdrinker, maar hun Rosso bier (een Rode Ale) vond ik heerlijk: beetje kruidig, fruitig maar ook fris en niet zo zwaar als Belgisch bier.

Het menu is beperkt, maar alles biologisch, van uitstekende kwaliteit en tegen hele nette prijzen. De huisspecialiteit zijn de op houtskool gegrilde biologische kippetjes (poussins). Ze worden geserveerd met lekkere dikke frieten, drie sauzen en wat rucola salade. En dat voor maar € 13,50!

Iets anders moet je eigenlijk ook niet nemen, voor vegetariërs is er dan ook weinig te halen. Als snacks hebben ze wel lekkere biologische en vegetarische bitterballen. En er hangen juten zakken met pelpinda’s waarvan de grond vol ligt met schillen.

Enige minpuntje aan de zaak is de wat kille atmosfeer: betonnen muren, industriële lampen en tafels. Door de vrieskou die steeds door de deuren naar binnen tochtte en de slechte verwarming was het echt kleumen. De koperen ketels en het rustieke eten maakten dat enigszins goed.

De Bierfabriek: Nes 67, Amsterdam

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.