Gegrilde tonijn, venkelsalade en witte bonen

Gegrilde tonijn, venkelsalade en witte bonen

We hadden de lente in het hoofd. En we wilden de heerlijke venkelsalade die we vorige week bij Restaurant As hebben gegeten zelf ook eens maken, nu met gegrilde tonijn en wat gestoofde witte bonen.

Venkelsalade met postelein en kappertjes

Daarvoor hebben we 2 venkelknolllen in hele dunne reepjes gesneden (een mandoline is perfect daarvoor). De dunne venkel hebben we even laten trekken in een vinaigrette met een half teentje fijngewreven knoflook, olijfolie en citroensap.

En uiteindelijk alles voor het opdienen nog even vermengd met kappertjes en postelein. Bij As deden ze het met waterkers en dunne plakjes koolraap – nog lekkerder, maar konden we nog even niet vinden.

Gestoofde witte bonen met bleekselderij en knoflook

Voor deze bonenstoof hebben we 1 stengel bleekselderij kleingesneden en met een teen knoflook kort aangezet. En daar deden we een blik witte bonen (wij namen Fave di Spagna, oftewel boterbonen; maar cannelini-, of borlottibonen kunnen ook prima) bij en hebben dit kort doorgestoofd.

Net lang genoeg voor de bonen om de smaken op te nemen maar niet kapot te koken. Als je gedroogde en geweekte bonen gebruikt moet je ze langer koken en trekt de smaak er nog beter in. Het idee van deze bonenstoof bij de tonijn kwam uit het Fishes Kookboek.

Gestoofde witte bonen met gegrilde tonijn

Kort gegrilde Albacore-tonijn

Tenslotte hebben we een paar mooie Albacore-tonijnsteaks gegrild: eerst even ingewreven met olijfolie, peper & zout. En dan kort op de grillpan: ongeveer 1,5 minuten aan beide kanten.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.