Puntarelle

Romeinse lente: puntarelle, burrata e fave

We hadden een bos puntarelle op de kop getikt bij groentekraam De Kwikstaart op de boerenmarkt in Amsterdam. Het is een langwerpige cichoreisoort uit Lazio en heeft iets van andijvie, maar dan bitterder. We hebben het even kort gebakken met een beetje knoflook.

Maar je zou het ook alla Romana kunnen maken: gesneden in nog dunnere steeltjes, bijna als spaghetti. Bijvoorbeeld met een soort raster van ijzerdraad:

In Rome eten ze puntarelle rauw als salade met een saus van ansjovis, knoflook, olie en azijn. Wij aten ze met bonenpuree (volgens dit receptje) en heerlijk romige burrata. Eigenlijk een hele jonge mozzarella. Romig, zacht en delicaat. Met alleen wat goede olijfolie en peper er over. Alsof we weer in Rome zaten.

Puntarelle, burrata e fave

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.