Clafoutis bij Bakker Baard

We kenden Bakker Baard al uit het Parool. Maar nu ontdekten we dat hij ook een zaak heeft op de Westergasfabriek, Bouillon B. Baard, genoemd naar het negentiende-eeuwse Parijse instituut van de Bouillon, zoals bijvoorbeeld Bouillon Chartier.

Bakker Baard is gespecialiseerd in clafoutis, een Frans taartje op basis van pannenkoekbeslag met zowel zoete als hartige vullingen.

Wij waren er rond koffietijd en namen een peren-clafoutis met peper en kaneel, lekker sappig en pittig. En één met crema catalana, met een fijn aroma van citrusschil. Daarbij dronken we een goede filterkoffie, aan tafel gezet met een snufje zout! Een sympathiek zaakje en dito bakker.

Je kunt de clafoutis ook afhalen of laten bezorgen door heel Amsterdam. We zien Bakker Baard dan ook vaak fietsen met een bakfiets vol warme clafoutis.

In het weekend kun je in de Bouillon B. Baard eten, met o.a. bouillabaisse en talloze variaties op clafoutis, zelfs gefrituurd. De ruimte ziet er prettig uit en er is een mooie wijnkaart. Moeten we binnenkort eens doen!

Update: Bouillon B. Baard heet nu Bakker Baard Diner en is verhuisd naar de Hugo de Grootstraat. Maar de clafoutis is gebleven.

Update van de update: eigenaar/kok Simon de Boer heeft het restaurant later omgedoopt in QTRestaurant. Maar ook dat is inmiddels gesloten. Jammer!

Dan maar zelf clafoutis maken:

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.