Aanstaande vrijdag een interessante avond in Utrecht over smaak, waar Michiel Korthals, Ronald Pereboom en ik een gesprek zullen voeren onder leiding van Danielle Arets.

Werklandschap Eet: Vrijdag 13 april, aanvang 20:00 uur, Heuveloord 140, Utrecht

Pesto gemaakt van kruiden uit Rotsoord; Maaike Bertens

Het gesprek is onderdeel van Werklandschap Eet, een voedselproject in het kader van Utrecht Manifest, de sociale biënnale van design in Utrecht. Centrale onderzoekslocatie is Rotsoord, een voormalig industrieterrein in Utrecht (Zuid) dat wordt herontwikkeld.

Een zestal ontwerpers werkt momenteel aan nieuwe eet-concepten. Bijvoorbeeld lang houdbare gerechten die aan smaak winnen; en een mobiele pesto installatie waarbij kruiden uit Rotsoord gebruikt worden. Daarnaast vinden er een aantal verkennende gesprekken plaats over o.a. smaak, ‘kwalitijd’, en het microklimaat van de stad.

Vrijdag spreken we dus over de smaak van Rotsoord. In hoeverre biedt het industriegebied een voedingsbodem voor een eetbaar landschap? Hoe kun je de smaak van een regio, de terroir, proeven en creëren? Het gesprek wordt afgewisseld met een smaaktest aan hand van de smaaktabel van smaakprofessor Peter Klosse. En we proeven bier, wijn en ‘betonhoning’ uit de stad.

Vrijdag 13 april, aanvang 20:00 uur, Heuveloord 140, Utrecht:

Grotere kaart weergeven

Ook lekker: