Werklandschap Eet

Aanstaande vrijdag een interessante avond in Utrecht over smaak, waar Michiel Korthals, Ronald Pereboom en ik een gesprek zullen voeren onder leiding van Danielle Arets.

Werklandschap Eet: Vrijdag 13 april, aanvang 20:00 uur, Heuveloord 140, Utrecht

Pesto gemaakt van kruiden uit Rotsoord; Maaike Bertens

Het gesprek is onderdeel van Werklandschap Eet, een voedselproject in het kader van Utrecht Manifest, de sociale biënnale van design in Utrecht. Centrale onderzoekslocatie is Rotsoord, een voormalig industrieterrein in Utrecht (Zuid) dat wordt herontwikkeld.

Een zestal ontwerpers werkt momenteel aan nieuwe eet-concepten. Bijvoorbeeld lang houdbare gerechten die aan smaak winnen; en een mobiele pesto installatie waarbij kruiden uit Rotsoord gebruikt worden. Daarnaast vinden er een aantal verkennende gesprekken plaats over o.a. smaak, ‘kwalitijd’, en het microklimaat van de stad.

Vrijdag spreken we dus over de smaak van Rotsoord. In hoeverre biedt het industriegebied een voedingsbodem voor een eetbaar landschap? Hoe kun je de smaak van een regio, de terroir, proeven en creëren? Het gesprek wordt afgewisseld met een smaaktest aan hand van de smaaktabel van smaakprofessor Peter Klosse. En we proeven bier, wijn en ‘betonhoning’ uit de stad.

Vrijdag 13 april, aanvang 20:00 uur, Heuveloord 140, Utrecht:

Grotere kaart weergeven

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.