Stoof van verse Romeinse artisjokken en tuinbonen We waren in Rome. Precies op tijd voor de nieuwe artisjokken. Bijvoorbeeld van de markt op Campo de’ Fiori. In allerlei verschillende soorten en maten. En kleuren: van louter groen, tot bijna helemaal paars.

Op Campo de' Fiori worden de Romeinse artisjokken schoongemaakt Romeinse artisjokken op Campo de' Fiori in Rome

Wij aten de Romeinse artisjokken onder andere bij Sora Margherita, een klein druk restaurant in de oude Joodse buurt. In hun geheel gefrituurd, alla Giudea. Met alleen wat zout maar onwaarschijnlijk lekker: knapperig en een beetje ijverig, zoals artisjokken zo typisch smaken. En deze waren zo vers dat je ze ook helemaal kon eten, van de blaadjes tot aan de steel

Carciofi alla giudea: kort gefrituurde Romeinse artisjokken bij Sora Margherita in RomeWe hebben uiteindelijk een hele zak Romeinse artisjokken meegenomen naar Amsterdam. Om er met verse tuinbonen een heerlijke lentestoof van te maken. Volgens dit recept van Antonio Carluccio dat we al eens eerder gebruikten.