Romeinse artisjokken

We waren in Rome. Precies op tijd voor de nieuwe artisjokken. Bijvoorbeeld van de markt op Campo de’ Fiori. In allerlei verschillende soorten en maten. En kleuren: van louter groen, tot bijna helemaal paars.

Romeinse artisjokken op Campo de' Fiori in Rome
Op Campo de' Fiori worden de Romeinse artisjokken schoongemaakt

Wij aten de Romeinse artisjokken onder andere bij Sora Margherita, een klein druk restaurant in de oude Joodse buurt. In hun geheel gefrituurd, alla Giudea. Met alleen wat zout maar onwaarschijnlijk lekker: knapperig en met die lichte ijzersmaak, zoals artisjokken zo vaak hebben. En deze waren zo vers dat je ze ook helemaal kon eten, van de blaadjes tot aan de steel

Carciofi alla giudea: kort gefrituurde Romeinse artisjokken bij Sora Margherita in Rome

We hebben uiteindelijk een hele zak Romeinse artisjokken meegenomen naar Amsterdam. Om er met verse tuinbonen een heerlijke lentestoof van te maken. Volgens dit recept van Antonio Carluccio dat we al eens eerder gebruikten.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.