Erover een vinaigrette van olijfolie, citroensap en wat fijngewreven knoflook. Alleen wat brood erbij.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Processing…
Success! You're on the list.
Whoops! There was an error and we couldn't process your subscription. Please reload the page and try again.
6 reacties
ziet er lekker uit, Stijn! Maar burrata …. never heard before. Googlen, zegt u? Nee, ik vinnut leuker als u het zelluf vertelt.
Burrata is een jonge mozzarella. Waarvan de bol wordt met wat room wordt gevuld. Die dan samen met de kaas kort rijpt. En een heerlijk zachte boterachtige smaak heeft. Vandaar de naam ‘burrata’ van ‘burro’ (=boter). Eet het vers, bijvoorbeeld bij antipasti, alleen met wat olijfolie op bruschetta. Of zoals hier, met wat bonen en spinazie. Smullen!
dank voor je uitleg. Dan nu vraag 2: waar koop ik dit met goed fatsoen onder (ik herhaal: onder) de grote rivieren?
Die is lastiger te beantwoorden. Uit mijn hoofd weet ik in Maastricht een hele goede in de Wyckerbrugstraat: Fromaasj & Zoe. Maar dat is dan meteen wel heel zuidelijk ;-) Maar in iedere wat grotere stad zit tegenwoordig toch wel een winkel met Italiaanse specialiteiten. Of speciale kazen. In welke buurt zoek je?
Jaaaah, een goeie Italiaan, die zoek ik . Liefst in Zeeland of Brabant. Maastricht is meteen weer de andere kant van het land voor mij. Als culinaire speurneus ben ik onderweg altijd zoekend, maar zoveel speciale adresjes zijn er hier niet. Misschien een webwinkel?
in dit restaurant kan je het halen en eten..