Bitterzoete lunch: salade van radicchio en burrata

Bitterzoete lunch: salade van radicchio en burrata


Erover een vinaigrette van olijfolie, citroensap en wat fijngewreven knoflook. Alleen wat brood erbij.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Burrata is een jonge mozzarella. Waarvan de bol wordt met wat room wordt gevuld. Die dan samen met de kaas kort rijpt. En een heerlijk zachte boterachtige smaak heeft. Vandaar de naam ‘burrata’ van ‘burro’ (=boter). Eet het vers, bijvoorbeeld bij antipasti, alleen met wat olijfolie op bruschetta. Of zoals hier, met wat bonen en spinazie. Smullen!

  2. Die is lastiger te beantwoorden. Uit mijn hoofd weet ik in Maastricht een hele goede in de Wyckerbrugstraat: Fromaasj & Zoe. Maar dat is dan meteen wel heel zuidelijk ;-) Maar in iedere wat grotere stad zit tegenwoordig toch wel een winkel met Italiaanse specialiteiten. Of speciale kazen. In welke buurt zoek je?

  3. Jaaaah, een goeie Italiaan, die zoek ik . Liefst in Zeeland of Brabant. Maastricht is meteen weer de andere kant van het land voor mij. Als culinaire speurneus ben ik onderweg altijd zoekend, maar zoveel speciale adresjes zijn er hier niet. Misschien een webwinkel?

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.