Salade met gerookte eendenborst


Ideaal om mee te improviseren, zo’n stuk gerookte eendenborst in de koelkast. Het is warm gerookt dus al gegaard en zo blijft het goed geconserveerd. En is heel lekker als je op een dag geen zin hebt om echt te koken. Zo’n salade met gerookte eendenborst is dan ook zo gemaakt.

Je hoeft alleen maar wat groene slablaadjes naar keuze aan te maken met een vinaigrette naar keuze – wij gebruikten wat olijfolie en frambozen-azijn. Frambozen zouden er trouwens ook best bij passen, als ze in het seizoen zijn. Dat friszoete pas goed bij het gerookte vlees.

De dikke vetlaag hebben we er trouwens nu afgesneden. Maar niet weggedaan. Dat gaan we nog gebruiken om uit te bakken en ander gevogelte in aan te braden. Of je gebruikt het om er nog wat croutons in de bakken met een klein beetje knoflook. Past ook weer prima bij deze salade.

Denk er aan om het vlees op tijd uit de koelkast te halen, zo’n uurtje voor het eten. Dan is het niet meer zo koud en dus veel lekkerder.

Zeker als er dan ook nog wat witlofstronkjes in de groentela rondslingeren. Die je even kunt karameliseren met wat tijm, zoals bij deze Tarte Tatin.

Ook lekker:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.